tirsdag 23. september 2008

Barn og trening

At barn trener på treningssentre er på noen måter positivt og bra og på andre måter negativt. Jeg mener man skal la barn være barn, og at det kanskje er litt tidlig med trening når de er så små. Barn liker å leke, gå på familieturer i skogen og gjennnom dette får de masse fysisk aktivitet. Dette er naturlige aktiviteter. Når de går tur ute i skogen får de i tillegg frisk luft, og får se mer av naturen.

Det er viktig med fysisk aktivitet for å unngå sykdommer senere i livet, og det er bra å starte med dette når barna er små. All bevegelse er bra, også trening på treningssenter. Det er med på å forebygge ulike typer livsstilssykdommer. Det er viktig å danne et grunnlag slik at barna vil følge disse sporene senere i livet, og at barna ikke sitter stille. Men det finnes også mange andre måter å holde barna i form på enn å sende dem på treningssentre. Jeg mener også dette har mye med foreldrene å gjøre. Gidder foreldre idag å ta med barna sine på en søndagstur i skogen? Det er kanskje mye enklere å sette seg inn i bilen og ta en rask kjøretur til et treningssenter, der de finner tilbehøret de trenger. Artikkelen sa noe om at foreldrene får være sammen med barna og samtidig trent, slik at de slo to fluer i en smekk. Gjør de ikke det på en skogstur og? Eller ved å leke med barna? Det finnes mange måter man kan være fysisk aktive på i lek, og dette elsker barna. Da får foreldrene kanskje mer tid med barna og, og får vært en familie. På et treningssenter er det mange andre folk. Det er andre mennesker å ta hensyn til. Dessuten er det ikke alltid trening sammen, foreldrene sender barna til trening for små, mens foreldrene imens går på sin egen trening. La barn få lov til å være barn. Det er stor forskjell på om barnet har lyst til å trene eller blir tvunget til å trene. Hvis et barn blir tvunget til å trene som liten, kan det bli veldig negativ til trening senere i livet.

Overvekt. Grunnene til at barn utvikler overvekt er mange. Det har med hele livsstilen å gjøre. Det er viktig å ha en sunn og variert livsstil. Mange barn idag spiser veldig usunt, masse godteri og fast food blir vanligere og vanligere. Livsstilen blir usunnere og usunnere. Bare dette danner overvekt. Fysisk aktivitet har også mye å si når det gjelder overvekt, det er viktig at barna ikke konstant sitter stille. En variert livsstil er svaret. Det er viktig å ha et sunt og variert kosthold, og variere den fysiske aktiviteten sin.

1 kommentar:

Anne Marit sa...

Hei
Her har du gjort deg ulike tanker om det å gå i treningsstudio med barna. Flott at du ser på fordeler og ulemeper ved dette og at du ser at det kanskje er andre alternativer som kan være bedre egnet for familier med barn. Viktig at en prøver å se slike spørsmål fra ulike synsvinkler.
Flott jobbet - lykke til videre!!