onsdag 10. desember 2008

"De tre små ulvene og den store stygge grisen"

Vi jobber med litteratur. Idag skulle vi gå på biblioteket og låne en barnebok. Denne skulle vi lese og analysere. Jeg leste eventyret " De tre små ulvene og den store stygge grisen".
Jeg mener at denne boka passer for barn rundt 3-7 år. Det er mange bilder i denne boka, og disse bildene illustrerer på en god måte det som står, og blir lest. Dette gjør boka veldig virkelig for dem som hører på, og jeg tenker da at barn som er fra 3-7 år synes det er ekstra spennende.

Boka handler om tre små ulver som skal ut i verden og bygge hus. De må hele tiden være på vakt for "den store, stygge grisen", fordi han kommer og blåser ned huset deres. Det er brukt mange gjentakelser, da ulvene møter på ulike dyr som har materialer som gjør at de kan bruke ulike metoder for å bygge hus. Først en kenguru som har murstein, men selvfølgelig kommer den store stygge grisen og blåser ned huset med en gang de har bygd det opp. Hver gang flykter de, og møter på et nytt dyr med nye materialer og bygger et nytt hus. Men så kommer den store, stygge grisen igjen! Vendepunktet er at når de bygger et blomsterhus til slutt synes grisen det lukter så godt at hjerte hans smelter og han oppdager hvor slem han har vært. Så blir de alle sammen venner:o)

Grisen er illustrert slem, mens ulvene ser små og uskyldige ut. Handlingen foregår ute i naturen og inne i de forskjellige husene. Bildene i boka er fargerike og illustrerer godt uttrykk. Språket er lettlest og ganske så kort setninger, slik at det er lett å lese. Jeg vil si at budskapet er at alle bør være venner. At selv om en person kanskje ikke er den beste, kan han forbedre seg og bli venner med noen som man aldri hadde trodd kunne komme til å skje.

Forfatteren; Eugene Trivizas
Han er en mann som har skrevet utrolig mange barnebøker, og mange av fortellingene han har laget har kommet ut på teaterstykker og har blitt dramatisert for TV. Han har også motatt uttallige internasjonale priser.

Ingen kommentarer: