torsdag 12. mars 2009

Hvilke kreative muligheter de digitale mediene gir.

Det er mange delte meninger om man skal bruke digitale verktøyer i barnehager eller ikke. Når vi snakker om digitale verktøyer kan det være alt fra PC til CD spiller, DVD spiller, digital kamera og dataspill.
Det viser seg at husholdninger med barn har 98% tilgang til PC og internett. Hvorfor ikke da begynne å bruke det i barnehager? I følge rammeplanen for barnehager bør barn "få oppleve at digitale verktøy kan være en kilde til lek, kommunikasjon og innhenting av kunnskap".
Blant annet er det viktig at barn får mulighet til å utforske og lære seg hvordan å bruke digitale verktøy fordi det brukes så mye senere i livet. På skole og i jobb. Jobber der man bruker IKT har blitt mer og mer populært de siste årene og det blir brukt mange steder!
Ved å bruke digital kamera i barnehagen kan man ta mange bilder av barna og ta bilder av opplevelser slik at barna får med seg disse bildene når de slutter i barnehagen..dette er minner for livet. Mange barnehager lager også "hus" der det er bilder av hele familien så alle i barnehagen kan se dette.
Man kan bruke internett på datamaskin i barnehagen til å hente kunnskap på mange ulike måter. Man finner nesten alt på nettet. Det er ulike spill man kan søke opp; mattespill, bokstav spill og ulike andre spill som man kan lære mye av. Det er ofte bare en datamaskin i barnehager nå for tiden, og denne står ofte på personalrommet, og barna får ikke brukt den så mye. Dette er noe jeg tror kommer til å forandre seg om kort tid.
Digital kamera og datamaskin er noe de fleste ser på som de viktigste digitale verktøyene, deretter kommer de andre...
CD spiller er noe de fleste barnehager har og dette er veldig positivt. Med en gang man setter på ulike barnesanger begynner alle barna å danse og man merker at de blir gladere. Musikk er viktig.

Ingen kommentarer: